Vakantie in Griekenland

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Vindt de rust op Alonissos

Alonissos is een groen en heuvelachtig eiland waar het hele jaar door de rust overheerst. Met charmante vissersdorpjes, mooie stranden en een leuk hoofdstadje. Veel minder bekend dan Skiathos en Skopelos, maar zeker zo mooi!

Aankomst in Patitiri

More Alonissos Magic 1 Alonissos is onderdeel van een zeepark, het grootste marine park van Europa en de enige plek in de Middellandse Zee waar je zeehonden aantreft. Patitiri, het hoofdstadje en havenstadje van Alonissos nodigt je echter uit om aan vaste wal te gaan. Hier vind je ook de meeste accomodaties. Het plaatsje ligt in een mooie baai en is tegen de hellingen van de omliggende heuvels opgebouwd.


Wandeleiland

View from Old Alonissos TownDe aanwezigheid van vele wandelpaden, maakt Alonissos tot een goede bestemming voor een wandelvakantie. Je kunt er bijvoorbeeld genieten van de vele fruit- en olijfbomen, de pijnbomen en dennebomen.

Hoe kom je op Alonissos?

Skopelos, GreeceSamen met Skiathos, Skopelos en Skyros vormt het eiland Alonissos de eilandengroep de Sporaden, ten oosten van de Pilion. Alonissos heeft geen eigen vliegveld. Daarvoor vlieg je het gemakkelijkste naar het eiland Skiathos en neem je de boot die je naar Alonissios brengt. Ook vanaf de luchthaven van Volos, op het vasteland, kun je met de boot naar Alonissos.

Vroegboekactie Ross Holidays

Alonissos combineren

Alonissos is goed te combineren met een bezoek aan de Pilion. De eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos liggen op een rij en op korte afstand van elkaar. Ideaal om met elkaar te combineren dus.

Reisaanbod

Wil je naar Alonissos op vakantie? Ross Holidays is de Griekenland specialist en bied je exclusief de mooiste accomodaties op dit mooie en rustige eiland. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Meer zien van Alonissos? Klik op de afbeeldingen voor een filmpje: