Vakantie in Griekenland

Rondreizen Griekenland

Vakantie in Koroni:

De mooiste plek van de Pelopůnnesos

Koroni

Wie aan de Pelopónnesos denkt, denkt vaak eerst aan oude steden als Sparta en Olympia. Niet vreemd, want dit grote schiereiland vormt de bakermat van de Griekse geschiedenis.

Maar vakantie is vooral ook genieten van het Griekse leven van vandaag de dag. Daarom reisden we naar het Venetiaanse vestingstadje Koroni, gelegen op de zuidwestpunt van het schiereiland. Het is een prachtig havenstadje. Net als de rest van dit Griekse schiereiland straalt het heel veel rust uit. Het ligt op de punt van een baai en kijkt uit op het tegenovergelegen Taygetos-gebergte, 2500 m. hoog.
Er zijn een paar winkeltjes, er is een prachtige burcht en er is een  fantastisch lang zandstrand. En 's avonds is het langs de boulevard erg gezellig. Een plek om helemaal tot rust te komen!

Vanuit Koroni kun je bijvoorbeeld Methoni bezoeken (met ook een mooi fort), de dorpjes op het platteland bekijken of (met de auto) via Kalamata naar de Mani rijden. Deze ruige streek ligt aan de andere kant van de baai, aan de voet van het Taygetos gebergte en is zeker de moeite waard. Maar wij raden je aan om je verblijf in Koroni te combineren met bijvoorbeeld een week Stoupa, gelegen in het noordelijke deel van deze Mani. Vanuit dit leuke badplaatsje kun je de hele Mani verkennen. Een mooie combinatie dus!

Culinaire tip

Bezoek in Koroni vooral Taverna O Kagelarios, gelegen aan de boulevard. Heerlijk eten en een prima sfeer. De eigen visser van deze taverna komt iedere avond aangevaren, meert zijn bootje aan ter hoogte van het terras en brengt zijn vangst rechtstreeks naar de keuken. Verser kan het niet!

Iets bijzonders

Wie eens iets heel bijzonders wil beleven, gaat 's avonds laat naar het kerkhofje van Koroni, vlakbij de burcht. Het is heus lichtjesfeest, want elke avond steekt iemand bij elk graf een olielampje aan. Een prachtige en indrukwekkende ervaring!

Vroegboekactie Ross Holidays

10 x leuk om te doen in Koroni en omgeving:

◉ Breng een bezoek aan het Venetiaanse fort van Koroni

◉ Rust daarna lekker uit op het prachtige zandstrand Zanga Beach

◉ Bezoek het mooie vestingstadje Methoni

◉ Maak een autotocht langs de imposante kust van de Mani

◉ Huur fietsen bij het plaatselijke 'Surf & Bike Center' en verken de mooie omgeving

◉ Bezoek de watervallen in het natuurgebied van Polilimnio

◉ Pak een terrasje in het gezellige stadje Pylos

◉ Relax op het zandstrand van het vissersplaatsje Finikounda

◉ Lunch op het gezellige pleintje rond de kerk van Petalidi

◉ Ontdek de mooie onderwaterwereld als je snorkelt rond de rotsen bij Zanga Beach

NOVASOL Vakantiehuizen in Griekenland

Reisaanbod

Griekenland specialist Ross Holidays is thuis op de Peloponnesos en brengt je naar bijzondere bestemmingen in deze streek.
Een andere tip voor een bijzondere vakantie naar de Peloponnesos: kies bijvoorbeeld voor het prachtige Agios Nikolaos of ontdek de lagune van Gialova. En dat zijn maar twee van de vele bijzondere plekjes die je kunt vinden bij de enige reisaanbieder die rechtsaf slaat waar anderen naar links gaan: Eliza was Here.

Meer zien van Koroni? Klik op de afbeelding voor een filmpje: