Vakantie in Griekenland

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

Vroegboekactie Ross Holidays

Vakantie op Lesbos:

Genieten van een groots Grieks eiland

Lesbos Mithymna02

Nieuw: onze Lesbos vakantie TOP 5 ...!

Ross Holidays Eliza was Here Karin's Choice Sunweb Corendon

vakantie Lesbos Het Griekse eiland Lesbos (of Lesvos, zoals de Grieken zeggen) is een relatief groot eiland, vlakbij de Turkse kust. Een eiland dat heel veel te bieden heeft. En een eiland dat nog niet bedorven is door het massatoerisme. Integendeel: overal op het eiland proef je nog het écht Griekenland. In het noorden vind je de prachtige plaats Molivos, dat helemaal onder monumentenzorg valt en waar toerisme en het lokale Griekse leven hand in hand gaan. Ook vind je hier Petra, een plaats waar dankzij het prachtige strand toerisme iets meer is ontwikkeld. Verder biedt Lesbos onder meer eindeloos veel natuurschoon. Bij Skala Kallonis bijvoorbeeld, waar de baai een waar paradijs vormt voor vogelliefhebbers. Ook de resten van het Versteende Woud zijn een bezoek waard.

Het plaatsje Agiassos ligt temidden van schitterende bossen en in de plaats zelf vind je een mooie kerk en veel leuke taverna's, koffiehuizen en winkeltjes. Helemaal in het zuiden vind je Plomari, een verscholen stadje dat bekend is vanwege de ouzo en een heel eigen karakter heeft. De hoofdstad Mytilini tenslotte is ook een bezoek waard. Lesbos is een eiland waar je veel kunt zien en beleven maar tegelijk ook een eiland om helemaal tot rust te komen!

Molivos

Nieuw: onze Lesbos vakantie TOP 5 ...!

Ross Holidays Eliza Karin's Choice Sunweb Corendon

Reisaanbod

Check onze Lesbos Top 5 hierboven: Ross Holidays is onze favoriet voor een onvergetelijke vakantie op Lesbos. Deze Nederlandse reisaanbieder brengt je naar de mooiste plekjes van het eiland... Nog een goede tip voor een bijzondere vakantie naar Lesbos: geniet vanaf je balkonnetje van het uitzicht op de baai van Petra of vier je vakantie tussen ezels en kippen, een moestuin en geiten. Je vindt het bij de enige reisaanbieder die rechtsaf slaat waar anderen naar links gaan: Eliza was Here... Ook de bekende reisaanbieder TUI heeft een interessant aanbod vakanties naar Lesbos...

Vroegboekactie Ross Holidays

10 x leuk om te doen op Lesbos:

◉ Breng een bezoek aan het Versteende Woud

◉ Proef de verse sardientjes in het haventje van Skala Kallonis

◉ Geniet van het uitzicht vanaf de burcht van Molyvos

◉ Doe een wens bij het kerkje op de rots van Petra

◉ Bezoek de fraaie kerk van Agiassos

◉ Struin door het gezellige hoofdstadje Mytilini

◉ Proef de sfeer in het schilderachtige haventje van Molyvos

◉ Drink koffie op het gezellige dorpspleintje van Plomari

◉ Geniet van een lunch in het haventje van Skala Sikaminia

◉ Bezoek de warmwaterbronnen van Eftalou


Lees verder op onze pagina over Molivos of over Plomari. Bekijk het filmpje hieronder, of ga terug naar onze hoofdpagina. 

Neem een kijkje op Lesbos, klik op de afbeeldingen voor twee filmpjes: